tirsdag 16. oktober 2012

Designmøbler

Det finnes så mange fine designmøbler, men ofte er prisen svært høy. Heldigvis finnes det muligheter til å skaffe seg møbelklassikere til en billigere pris. Ikon M selger helt lovlige, nyproduserte designikoner, for eksempel Egget, Svanen og Eames-stolene. Grunnen til dette er at copyrighten på møbler har gått ut i noen land, deriblant England, hvor Ikon M er hjemmehørende. Ta en titt på hjemmesiden deres: Ikon M. Her fant jeg mye som jeg kunne tenkt meg iallefall:-) 
En av mine favoritter er PH Kongle.
PH Kongle er ansett som et klassisk mesterstykke, laget av Poul Henningsen for over 40 år siden. Den opprinnelige PH Kongle ble laget til restaurant Langelinie i København og der henger de fortsatt.
 
Hadde heller ikke vært dumt med et eksemplar eller to av Arne Jacobsens Egget:
 Lenestolen Egget, eller the Egg Chair, er det mest kjente av møblene tegnet av Arne Jacobsen for lobbyen på SAS Royal Hotel i 1958.
Blir nok ikke noe møbelkjøp på meg med det aller første, men det er jo lov å drømme seg litt bort:-)
 
God tirsdagskveld!
Klem Marianne
 

4 kommentarer:

 1. Dette var jo flotte møbler:) jeg skal titte innom litt senere ikveld på den siden:) lampen var jo nydelig, skjønner godt at du ønsker deg den ja;) og ønsker må en jo ha;) ønsker deg en fin kveld videre:) klem fra Linn

  SvarSlett
 2. Ja, men visst är dom flotta! SAS Royal Hotel har ju en Arne Jacobsen Suite som man kan övernatta i för att få den rätta känslan. Har för mig att det är rum 606. När jag ser lamporna och möblerna då vill jag ha det där strikta rätlinjiga stenhuset uppe på ett berg och det skall vara sparsmakat och konstfullt - tänk, va!
  Agneta kram

  SvarSlett
 3. Herlig å drømme seg bort i lekker design, sjøl om lommeboka ikke strekker til! Det er jo så mye lekkert å hvile øynene på, fine både stolen og lampa du viser her!

  SvarSlett
 4. Häftiga prylar man vill ha. Önskar dig en härlig morgondag kram Beijan

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...