mandag 14. juli 2014

Bryggen i Bergen

Bryggen i Bergen ble i 1979 innskrevet på listen over verdens kultur- og naturarv. Bergen ble grunnlagt på 1000-tallet og regnes som en av de eldste store handelshavnene i Nord-Europa. Bryggen med den tradisjonelle trehusbebyggelsen var i middelalderen et livlig sentrum for internasjonal handelsvirksomhet. Bryggen består av ca. 13 mål med 61 fredede bygninger. Jeg synes det er fasinerende å gå rundt på Bryggen og forestille seg hvordan livet var her for mange hundre år siden:-)
Ønsker dere alle en fin sommerdag!9 kommentarer:

 1. Så fin Bryggen i Bergen er. Der har jeg nemlig ikke vært før, men ønsker........
  Jeg var på Voss sist høst, og landet i Bergen, men var altså ikke innom byen. Neste gang, da.........
  Kos dere. Ser ut til at dere har fint vær, dere også.

  SvarSlett
 2. Så enig med deg! Å vandre på Bryggen er nesten magisk. Har vært der på skoletur med elever herfra flere ganger. Elevene var forøvrig mest interessert i pizzaen vi skulle spise etterpå....
  Du har virkelig fine bilder fra det historiske området!

  Fortsatt god sommer!

  Klem

  SvarSlett
 3. Ja Bergen er en herlig by! For oss som bor her finnes det inne noe vakrere enn Bergen når den er badet i sol! Og Bryggen er så absolutt et "must" for turister :-) Flotte bilder!

  SvarSlett
 4. Bergen er en nydelig by. Har vært der to ganger, en gang gjennom jobb og på ferie et år. Det var den sommeren det virket som noen sto med en hageslange over Bergen. Jeg har aldri opplevd maken til regn her i Norge.
  Bryggene er flotte og det er bra de blir tatt vare på;)

  Kos deg med sol i en vakker by;)

  Klem fra Ann-Mari

  SvarSlett
 5. Enig. Bergen er flott by.. sjarmerende og innholdsrik..Det tror jeg at jeg alltid vil synes, selv om jeg etterhvert har bodd lengre i Trondheim enn Bergen.. God sommer til deg også.

  SvarSlett
 6. Ja vakre trehus i Bergen - jeg vil besøke en gang. Takk for vakre bilder Marianne og ha fine sommerdager videre.
  Fantastisk også den forrige anmerkning på Vestlandet... jeg ser disse bildene hopper mitt hjerte med glede... mange gange var der og vil være der. Kos deg. Klem fra Viola.

  SvarSlett
 7. Ett av mina favoritställen alla kategorier! Vi var där senast i maj då vi släpade med alla våra japanska gäster dit och dom älskade det också. Och så är min kusins dotter överstyrman på Stadsraad Lehmkuhl!!! Så det är mycket Bergen för min del, ofta och så har det alltid varit, min mamma älskade också Bergen!
  Agneta kram

  SvarSlett
 8. Asch, min kommentar kom bort, men jag svamlade om att jag älskar Bergen och var där senast i maj när vi hade med våra japanska gäster, dom tyckte också väldigt mycket om det!
  Agneta kram

  SvarSlett
 9. Kjempefine bilder du tar! :)

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...