Det er alltid hyggelig med litt friske blomster på bordet. Skal de vare lengst mulig, er det noen ting det er viktig å huske på. Roser skal snittes med et langt skråsnitt nederst på stilken, gjerne 4-5 cm langt. Bruk en snittekniv eller tapetkniv, aldri saks eller brødkniv. Dette fordi snittet skal bli så rent som mulig. Tidligere ble det ofte sagt at roser skulle ha varmt vann, men nå anbefaler mange å bruke kaldt vann. For å hindre bakterievekst i vasen er det viktig at den er helt ren, skyll den gjerne med noen dråper klorin før bruk. Rens stilkene for torner og blader som kommer under vannoverflaten, da disse kan føre til bakterier i vannet. Bruk næringsoppløsning for snittblomster i vannet. Hvis rosene begynner å henge med hodet, kan det være tegn på at de ikke får i seg nok vann. Snitt de da på nytt og fyll på med friskt, kaldt vann.
God torsdag!
Klem Marianne
Nydelige roser ♡ - du er en god fotograf! :-)
SvarSlettJeg trengte alle disse rådene. Takk skal du ha! Bildene av rosene er kjempelekre!
SvarSlettGod helg fra Ingunn
Åå, roser er så nydeleg, og dine er fantastiske.
SvarSlettJa, gode råd endrer seg, før skulle me bruke varmt vatn. Men eg har
oppdaga at dei er friske mykje lenger med kaldt vatn som blir skifta.
Fin kveld frå Anne-Mari
Hyggelig er roser dine Marianne - fine farger. Jeg har påskelilje på bordet, men avblomstre hurtig og så hadde kjøpt i dag tulipaner en fin bukett - mye farger og ha glad. Herlig været vi har denne dager og vi er mye ute. Hilsen hjertelig til deg. Viola
SvarSlettNydelige roser du har. :) Jeg kjøpte meg en sånn snittekniv for roser og den er veldig kjekk å bruke.
SvarSlettØnsker deg en riktig fin søndag!
Nydelige roser, fine bilder ;o)
SvarSlett