tirsdag 10. januar 2017

Nicaragua

I dag fikk jeg lyst til å dele noen bilder med dere fra påskeferien i 2015. Vår eldste datter Andrea studerte da i Nicaragua og vi tok den lange turen ned for å besøke henne. Dette var en fantastisk opplevelse som vi aldri kommer til å glemme. Nicaragua er et utrolig vakkert, men også svært fattig land. Landet er Mellom-Amerikas største og det har kystlinje både til Stillehavet og det Karibiske hav. Landet grenser til Honduras og Costa Rica. En kjede av vulkaner, flere aktive, strekker seg fra nordvest ned mot Nicaraguasjøen som er Mellom-Amerikas største innsjø.


Andrea studerte i den vakre byen Leòn, som er en av Nicaraguas eldste. Vi bodde på et strandhotell i nærheten, ved Stillehavskysten. Dette var det eneste hotellet som fantes og etter nicaraguansk standard var det svært så flott, hjemme i Norge hadde det kanskje kvalifisert til 1 stjerne. Maten på hotellet var fantastisk god og etter norske forhold også latterlig billig. De ansatte var blide og imøtekommende, men ingen av de snakket et eneste ord engelsk, kun spansk. Men det er utrolig hvor langt man kommer med godvilje og "fingerspråk":-)


Utsikt fra hotellrommet vårt.
I løpet av oppholdet vårt opplevde vi fantastiske strender og badeliv. Vi spiste god mat og drakk rom på takterrassebar i byen Leon, vi var på marked og vi besøkte den vakre katedralen i byen.


Et av turens høydepunkter var turen opp til toppen av vulkanen Telica. Denne vulkanen er den eneste hvor man kan se glødene lava nede i krateret. Å sitte der oppe og se solen gå ned bak den kjente vulkanrekken var bare helt magisk og en opplevelse jeg aldri kommer til å glemme:-)


4 kommentarer:

 1. Vakkert vakkert vakkert! Så herlig å kunne få oppleve ulike land og kulturer så tett på. Flott utdanning din datter tar - og alt hun får lære, se og ta inn fra alle reiser og opplevelser rundt om i verden. Respekt :)

  Og heldige dere som kan reise på besøk der hun er - med alt det har å by på. Det er det som er kultur og eventyr. Et nydelig land - men så full i kontraster. Får en tankevekker på flere plan etter slike reiser. Takk for at du deler :)

  SvarSlett
 2. Hei,

  Så hyggelig kommentar på bloggen min!
  Velkommen skal du være!
  Nå fikk jeg lyst på sol og sommer hvertfall :)
  Ha en fin dag!
  Hilsen Kristine

  SvarSlett
 3. Takk for at du deler! Spennende for meg å se de flotte bildene dine og lese teksten. Det må ha vært eventyrlig, uten tvil. Lurt å benytte anledningen når dere hadde datteren der. Må være fint å få innsikt i hennes hverdag. Minner for livet! Nå skal jeg lese en gang til...

  Klem

  SvarSlett
 4. Takk for at du tek oss med på den fantastiske reisa.
  Flotte bilde.
  Dei glade fargane på tekstiler gjer folket glade.
  Spennande å få ei slik oppleving.

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...