søndag 12. oktober 2014

Tyttebær

Rundt hytta er det mye tyttebær og i går fikk jeg plukket litt. Vi bruker stort sett tyttebær til syltetøy, men det har også andre bruksområder. Et kjerringråd ved begynnende forkjølelse er å spise 1-2 dl frosne tyttebær. Et annet tips er å lage tyttebærrømme. Dette smaker godt til mye, blant annet gravet mat. Du trenger 3 dl seterrømme og 1 dl rørte tyttebær som du rører sammen. La gjerne blandingen stå i kjøleskapet en stund for å trekke smak før bruk. 
Nyt søndagen!6 kommentarer:

 1. Takk for hyggelig hilsen! Så flott å kunne plukke tyttebær i oktober! Nå er de på sitt beste. Kanskje jeg skal ta en tur over bekken og plukke noen jeg også. Har hoppa over hele tyttebærplukkinga i år. Har mer enn nok i fryseren fra i fjor. Men så er det dette med noen nyplukkede og nyrørte da.

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 2. Har ni fortfarande lingon/tyttebär (här omkring säger de gamla fortfarande tyttebär)? Vilken lyx!
  Agneta kram

  SvarSlett
 3. Tyttebær er et must til kjøttkaker og annet tungt kjøtt.
  Har du forsøkt russedessert? Du moster tyttebærene og visper dem til en rosa krem. Du må ha sukker i, ellers blir det ikke dessert, da. Det er sååååå godt!!!! Eller var det Melis, tro??? Veldig godt iallefall .

  SvarSlett
 4. Tyttebær brukes til kjøttkaker og vilt her hos oss :) I år har det faktisk ikke vært tyttebær ved hytta, kanskje det har vært for tørt? Fin uke til deg :)

  SvarSlett
 5. Du tar så flotte bilder;) Det er en fryd å titte innom bloggen din;)

  SvarSlett
 6. http://www.cpudesign.com.tw/

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...