Høsten er en fin tid og noe som hører med er å lage eplekake av de gode norske eplene:-)
Her får dere oppskriften jeg pleier å bruke:
150 gram smør
150 gram sukker, røres hvitt
Ha i 2 egg, ett og ett av gangen
Til slutt 150 gram siktet mel
Halvparten av deigen fordeles i en ildfast paiform
4 store epler skrelles og legges i spiral i formen
Strø over kanel, 50 gram hakkede mandler og rosiner
Resten av deigen fordeles med skje på toppen
Stekes på ca 175 grader i 45 min - 1 time
Serveres med pisket krem:-)
Høsten og epler hører sammen... takk for eplerkakeoppskriften. Naturlig,
SvarSlettjeg må prøve :-)))
God uke... god høst... Hilsen fra Viola
De eplene der er kjempegode. Tipper at eplekaken også smakte godt. Vi har to epletrær, som vi har hatt i tre år nå, men det var ikke antydning til eplekart engang.. Nå må jeg vente enda et år.. Hilsen Inger Johanne
SvarSlettFlotte epler ! Det blir nok ei god eplekake med desse som ingrediens.
SvarSlettGod haust vidare frå Anne-Mari