søndag 22. oktober 2017

Oktober

Høsten er en fin tid og noe som hører med er å lage eplekake av de gode norske eplene:-)



Her får dere oppskriften jeg pleier å bruke:
150 gram smør
150 gram sukker, røres hvitt
Ha i 2 egg, ett og ett av gangen
Til slutt 150 gram siktet mel
Halvparten av deigen fordeles i en ildfast paiform
4 store epler skrelles og legges i spiral i formen

Strø over kanel, 50 gram hakkede mandler og rosiner
Resten av deigen fordeles med skje på toppen
Stekes  på ca 175 grader i 45 min - 1 time
Serveres med pisket krem:-)

3 kommentarer:

  1. Høsten og epler hører sammen... takk for eplerkakeoppskriften. Naturlig,
    jeg må prøve :-)))
    God uke... god høst... Hilsen fra Viola

    SvarSlett
  2. De eplene der er kjempegode. Tipper at eplekaken også smakte godt. Vi har to epletrær, som vi har hatt i tre år nå, men det var ikke antydning til eplekart engang.. Nå må jeg vente enda et år.. Hilsen Inger Johanne

    SvarSlett
  3. Flotte epler ! Det blir nok ei god eplekake med desse som ingrediens.

    God haust vidare frå Anne-Mari

    SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...